torstai 15. helmikuuta 2024

Kaveritaitojen harjoittelua kirjallisuuden avulla



Hankkeen aikana pyydettiin paljon kaveritaitoihin liittyviä toiminnallisia satuhetkiä. Kehittelin ystävänpäivän aikaan kolme kaveritaitoharjoitetta: satupolun, pakopelin pienryhmälle sekä etsi kuvat satuhetken. Linkit tarkempiin ohjeisiin ja materiaaleihin löytyy alta. 

1. Pakopeli on suunniteltu pienryhmälle, maksimissaan 8-10 lapselle. Mitä nuoremmista lapsista kyse, sen pienempi ryhmä on helpompi. Pakopelissä on tarina Pöllöemosta, joka kadottaa pesästään myrskyssä viisi pöllönmunaa. Lasten tehtävänä on löytää munat ennen kuin ne kuoriutuvat. 

2. Etsi kuvat -harjoituksessa luetaan Onneksi on ystävä kirjaa kuvia etsien ja lopuksi yhdessä murhekuplia puhkoen. Kirjassa todetaan, että oli murhe mikä tahansa, siitä puhuminen auttaa aina. 

3. Satupolussa luetaan toiminnallisesti polulla kulkien Lumikon uusi ystävä -kirjaa. Kirjassa huomataan, miten ystävät voivat auttaa näkemään asioita eri tavoin ja miten kaksi erilaista yksilöä voivat löytää yhteisen sävelen.  

Hauskoja lukuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Joulukalenterit

Alta löytyy muutama idea Kielen rikas maailma -oppimisen alueeseen sopivasta joulukalenterista, jossa tulee harjoiteltua kielitietoisuutta j...