maanantai 17. kesäkuuta 2024

Joulukalenterit


Alta löytyy muutama idea Kielen rikas maailma -oppimisen alueeseen sopivasta joulukalenterista, jossa tulee harjoiteltua kielitietoisuutta ja sanavarastoa lorujen ja kuvien nimeämisen avulla. 

 Runojoulukalenteri
Kuvajoulukalenteri

Toiminnalliset sadut liikuntakasvatukseen

 Alta löytyy muutama Kasvan, liikun ja kehityn -oppimisen alueeseen sopiva valmis toiminnallinen satuhetki-idea. Ideoita voi muokata täysin omiin tarkoituksiin sopivaksi. Satujen kuvat on otettu papunet.net, joita saa vapaasti käyttää opetustarkoituksiin. Kivoja lukuhetkiä!




sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Toiminnalliset sadut ruokakasvatukseen

 Alta löytyy muutama Kasvan, liikun ja kehityn -oppimisen alueeseen sopiva valmis toiminnallinen satuhetki-idea. Ideoita voi muokata täysin omiin tarkoituksiin sopivaksi. Satujen kuvat on otettu papunet.net, joita saa vapaasti käyttää opetustarkoituksiin. Kivoja lukuhetkiä!


maanantai 10. kesäkuuta 2024

Eskarikurssi

 Hankkeessa ei valitettavasti ollut aikaa toteuttaa suunnittelemaani eskarikurssia, mutta tein materiaalit valmiiksi mahdollista myöhempää käyttöä tai muuta inspiraatiota varten valmiiksi. Ohjeet, diplomi ja idea kirjastokierroksesta kurssin alkuun löytyvät alta. Mukavia hetkiä eskarilaisten kanssa! 



Ohjeistus
Diplomi
Kirjastokierros

Toiminnalliset sadut Tom Percivalin Pienet, suuret tunteet -kirjasarjaan

 Hankekunnilta tuli toive saada toiminnallisia satuvinkkejä Tom Percivalin Pienet, suuret tunteet -kirjasarjaan. Kokosin viiteen eri kirjaan malliksi erilaisia toiminnallisia vaihtoehtoja, joita voi käyttää satuhetkien parissa sellaisinaan tai muokata omaan käyttöön sopiviksi. Toiminalliset satuhetket löytyvät alta, mukavia lukuhetkiä! 



Amandan huoli
Anni ei lannistu
Milo ja mustasukkaisuus
Ravi raivostuu
Vilhon pikku valheet

perjantai 24. toukokuuta 2024

Lulu Lukutoukan Kamishibai-tarina

 Lulu Lukutoukka saa vihdoin siivet!

Lahjakas taitelija ja lastenkirjailija Iida Myllymaa on herättänyt Lulu Lukutoukan henkiin ja luonut Lululle oman tarinan Kamishibai-teatteriin. Tarinaa on esitetty ja esitetään kesän aikana hankekuntien kirjastoissa ja nyt se on myös ladattavissa omaan käyttöön.

Tarina kertoo siitä, miten kirjojen lukeminen antaa uutta näkökulmaa maailmaan ja miten lukemalla kasvatetut siivet kannattelee ja nostaa ilmaan koko elämän ajaksi. Toivotamme kaikille lukuiloa! 

Hankkeeseen tuotettiin myös muita Kamishibai-tarinoita yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa. Opettajaopiskelijat osallistuivat hankkeeseen laatimalla yhteensä 8 tarinaa kamishibai-teatteriin osana opettajaopintojaan. Tarinat ovat vapaasti ladattavissa osoitteesta:

Lulu Lukutoukan Kamishibai-tarina

torstai 15. helmikuuta 2024

Uutuuskirjojen esittelyt vuosilta 2022-2023

 Uutta lastenkirjallisuutta julkaistaan jatkuvalla syötöllä ja varhaiskasvatuksen ammattilaisilla ei aina ole aikaa etsimällä etsiä omiin pedagogisiin tarkoituksiin sopivaa kirjaa. Olen tehnyt listauksen uutuuskirjoista aihepiirien mukaisesti ja kuvaillut kirjaa lyhyesti muutamalla lauseella sekä listannut jokaisen kirjan kohdalle, minkä ikäisille kirja soveltuu. Soveltuminen riippuu paljon lapsesta, joten vinkkaukset näihin ovat lähinnä suuntaa-antavia. 

Hauskoja lukuhetkiä!

Tästä kirjavinkkaukseen!

Joulukalenterit

Alta löytyy muutama idea Kielen rikas maailma -oppimisen alueeseen sopivasta joulukalenterista, jossa tulee harjoiteltua kielitietoisuutta j...